OBSAH
Podporují nás


Milí příznivci nejen našeho souboru, ale také krásných lidových písniček a zvyků, dobré muziky a tance a samozřejmě radosti s tím spojené,

rok utekl jako voda, a my vám zase posíláme péefko. Když se podívám, co byl náš poslední příspěvek tady na webu, bylo to překvapivě to péefko loňské. A to je tedy dost smutná bilance, protože to znamená, že jsme se s vámi během roku opět nepotkávali ani v našich milých Zubrnicích, ani na žádných jiných krásných místech této republiky. Ani nevíte jak nás to mrzí a jak nám chybíte. Plánovali jsme toho mnoho a jediné, kde jsme nakonec byli, byla přátelská návštěva partnerského města Krásné Lípy v polském Zyrardówu.

   

Tam jsme zavítali společně s dalšími krásnolipskými soubory Lužičanem a Krásnolipským komorním sborem u příležitosti 5. výročí podpisu smlouvy o partnerství těchto měst. A je třeba říci, že jsme si to užili možná ještě o to víc, že to bylo opravdu jediné letošní plnohodnotné vystoupení. Během krásného víkendu jsme nejen vystoupili, ale též pro nás naši hostitelé připravili pestrý program, vč. prohlídky hlavního města Polska, Varšavy.

Pár snímků naleznete zde: http://www.dykyta.cz/?page_id=3115 Za krásné záběry z našeho vystoupení děkujeme Centru kultury Zyrardów.

No a co jsme tedy dělali během roku, když jsme za vámi nejezdili? Když to šlo, tak jsme trénovali. Věřili jsme, že se spousta akcí, které jsme si naplánovali, uskuteční. No a když nešlo ani trénovat, každý jsme se snažil alespoň v srdci nebo i prakticky zůstat s folklorem a se souborem. Tak třeba vedoucí souboru Škodovi v Podještědí drželi alespoň v rodině Masopust, Pálení Morany, Senoseče a další a další zvyky a zásobovali nás nádhernými fotografiemi.

 

Ostatní se také převlékli do krojů na Velikonoce, barvili vajíčka, připomínali si zvyky a snažili jsme se přes to všechno scházet. Třeba na táboráky, na výlet, 

a když nám před Vánoci zrušili všechny vánoční akce, rozhodli jsme se si alespoň zcela neoficiálně prostě zazpívat o druhém adventním víkendu pár koled někde na pěkném místě pro kolemjdoucí. Poprve na schodech kostelíčku Na kopečku v Rumburku, a podruhé na náměstí v Krásné Lípě pod Lípou.

 

 

 

 

 

 

 

 

A i to málo pro nás bylo velké 🙂 Zase jsme na chvilku měli pocit, že je svět v pořádku. Opět pár obrázků z našich aktivit během roku naleznete zde: http://www.dykyta.cz/?page_id=3120

No a závěrem tedy to přání do nového roku. 🙂

Přejeme vám i nám, aby se svět dal co nejdříve do pořádku. Samozřejmě to nejde bez každého jednoho z nás, kdy se všichni musíme snažit přičinit o to, abychom se mohli svobodně radovat ze všechno, co nás dělá šťastnými a věřím, že se nám to jistě podaří a snad se zase spolu brzy potkáme a pěkně od plic si zazpíváme a zajucháme. Buďte zdraví a s láskou a pokorou vstupme do toho nového roku 2022 a nechme se překvapit, co dobrého nám přinese.

Váš Folklorní soubor Dykyta z Krásné Lípy